Μόνο ευχαριστίες…

Το παλιό ελαιοτριβείο του Βέττα στην Πούντα του Πόρου είναι το μέρος που καλοδέχτηκε από το φθινόπωρο του 2012 τα όνειρα, τις ιδέες, τις στιγμές, τις κουβέντες, τις μουσικές και κυρίως τις ψυχές όσων το έστησαν, το επισκέφτηκαν, το γνώρισαν και το αγάπησαν.. Ξεκίνησε φιλοξενώντας την καλλιτεχνική ομάδα του Πόρου και έπειτα έγινε η έδρα του πολιτιστικού φορέα «Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι» ο οποίος στο παλιό ελαιοτριβείο  από το Φεβρουάριο του 2013 μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2014 έγινε πολιτιστικό στέκι, χώρος παρουσίασης τεχνών, συνάντησης καλλιτεχνών, ντόπιων αλλά και φερμένων από άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, σημείο προσέλκυσης νέων και παιδιών μέσα από δράσεις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές.

Η νέα χρονιά βρίσκει το «Λιτρίβι» στο βαγόνι, να ταξιδεύει με τις βαλίτσες του γεμάτες από εμπειρία, γνώση, συναισθήματα και νέες ιδέες προς την αναζήτηση του επόμενου σταθμού του. Ο χώρος του Πόρου δεν είναι πλέον διαθέσιμος αλλά έδωσε κληροδότημα στον πολιτιστικό φορέα το όνομά του καθώς και την ευχή να συνεχίζει το ταξίδι στο χώρο του πολιτισμού με σκεπτικό το νόημα της διαδικασίας ενός πολιτιστικού «ελαιοτριβείου»: συγκομιδή των καρπών με την αρχή της συλλογικότητας, πλύσιμο τους με το καθαρό νερό της αξιοκρατίας, «σπάσιμο» των καρπών ώστε να βγάλουν όλα τους τα συστατικά και να τα ενώσουν σε μια πάστα με σκοπό την παραγωγή ενός ποιοτικού πολιτιστικού προϊόντος με σεβασμό τόσο στη φύση/δημιουργό που γέννησε την πρώτη ύλη, όσο και στο περιβάλλον που την επεξεργάστηκε, την τυποποίησε και την παρουσίασε στο κοινό του.

Με αυτές τις σκέψεις αφήνουμε το 2014 και κοιτάμε τον ορίζοντα του 2015 ευχόμενοι Υγεία, Αγάπη, καθαρότητα σκέψεων και συναισθημάτων, έμπνευση και «ταξίδια» σε όλους!!! Καλή χρονιά να έχουμε!!

Advertisements

About Litrivi

Η "Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι", για τους φίλους απλά Λιτρίβι, είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με δράση σε όλη την επικράτεια, που σκοπό έχει να αγκαλιάσει κάθε ειλικρινή και ουσιαστική έκφανση της τέχνης και του πολιτισμού. Ειδικότερα, σκοπός του Λιτριβιού είναι "η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, εκπαίδευση, περιβάλλον, οικολογία κ.ά.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης". Το Λιτρίβι φιλοξενεί ανθρώπους, ιδέες και δράσεις. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια με αντικείμενο τη θεωρία και την πράξη της τέχνης. "Art in the Old Olive Press", simply Litrivi for our friends, is a non for profit Social Cooperative, with activities everywhere in Greece. It aims to embrace every sincere and substantial facet of art and culture. In particular, Litrivi's objective is "the production of products and the provision of services for the fulfilment of the needs of collectivity (culture, education, environment, ecology etc) that promote the local and collective interest, the promotion of employment, the enforcement of social cohesion and the empowerment of the local or regional development."

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: